Sistarea furnizării de energie termică:
S.P.A.E.T. este în drept să întrerupă furnizarea energiei termice în cazul nerespectării de către utilizator a următoarelor prevederi contractuale:
a) folosirea agentului termic în alte scopuri decât cele prevăzute în contract;
b) neachitarea integrală a obligaţiilor de plată (facturi de energie termică, penalităţi aferente);
c) nu asigură calitatea şi cantitatea agentului termic restituit din instalaţiile de încălzire;
d) schimbarea, fără acordul furnizorului, a caracteristicilor termice şi a puterii termice a instalaţiilor termice racordate la SACET (sistem de alimentare centralizat a energiei termice) şi, prin aceasta, afectează instalaţiile furnizorului sau prejudiciază alţi utilizatori;
e) nu se asigură acces la instalaţiile şi echipamentele producătorului, furnizorului sau distribuitorului de energie termică.
f) refuzul utilizatorului de a permite reprezentanţilor furnizorului accesul la grupul de măsurare energie termică;
g) deteriorarea bunurilor din patrimoniu public, ale furnizorului, producătorului sau distribuitorului, inclusiv intervenţii neautorizate asupra acestora;
h) utilizatorul consumă energie termică ocolind sau afectând mijloacele de măsurare;
i) utilizatorul nu exploatează şi nu întreţine instalaţiile proprii pentru asigurarea utilizării eficiente a energiei termice.
Întreruperile enunţate se fac după un preaviz de 7 zile lucrătoare cu excepţia cazurilor specificate la pct. d) şi h) când preavizul este de 30 de minute. În spaţiile tip condominiu, aplicabilitatea punctelor enunţate este la nivel de branşament, cu excepţia cazurilor în care toate spatiile din condominiu în cauză sunt trecute în convenţii de facturare individuală, plata daunelor produse de golirea instalaţiilor intră în obligaţiile de plată ale utilizatorului vizat.